Stevanović: Postoji zakon, nikakve mudrosti i ideje Izetbegović i Suljić

Vijesti 29. okt 202012:32 > 12:39
N1

O naredbama se ne diskutuje, naredbe se poštuju i izvršavaju. S obzirom da Kantons Sarajevo nema očito ministra zdravlja niti vladu u funkciji, pozivam onog ko je izdao Naredbu u duhu dobrih odnosa, obiđe u Sarjevu sve ustanove i konstatuje da je naredba izvršena, poručio je danas dr. Dragan Stevanović u obraćanju ispred Opće bolnice "Dr. Abdulah Nakaš".

Dodaje da je stvar jednostavna i da se treba samo provjeriti ko je izvršio Naredbu, a ko ne.

“Za one koji nisu izvršili naredbu, postoje zakon i krivične sankcije zbog ugrožavanja život građana. To je sva mudrost, nikakvih prepucavanja, letanja ko muha bez glave i ideja Sebije Izetbegović i Enre Suljić napamet mimo onoga što je država naredila. Nikakvih pametovanja više se ne može podnijeti, jer ispaštaju građani”.

Ističe još da je odlukom Skupštine ovoj bolnici naređeno da bude dostupna 24/7.

“Podsjetiću vas na jednu odluku na snazi; odlukom Skupštine KS ovoj bolnici je naređeno da 24 sata dnevno bude bolnica za zbrinjavanje urgentnih bolesnika u kantonu. 300 kreveta na toliki broj stanovnika. To se mora ispoštovati, ljudi se razbolijevaju i od drugih bolesti”.

Uputio je i javni poziv Federalnom ministru.

“Javno pozivam Federalnog ministra zdravlja koji je izdao Naredbu da danas prekontroliše kako se ta naredba poštuje. Trenutno je odgovorna federalna vlada i nažalost kantonalna vlada koja je očito u opštem rasulu”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad