Alen Šeranić, Almir Badnjević, Kemal Kozarić i Senad Šepić u Novom danu

Vijesti 29. okt 202014:04 > 14:10
N1

U “Novom danu” od 8h, gledajte:

Ko brine o epidemiološkim mjerama u predizbornim kampanjama? Ko brine o zaštiti glasača na dan izbora? Kako reducirati gužve i smanjiti rizik od širenja zaraze? Senad Šepić, lider Nezavisnog bloka.

Ministar zdravlja RS, Alen Šeranić, za N1 o epidemiološkoj situaciji u ovom bh entitetu. Šta očekivati od zime koja dolazi i sezone gripe, koji su kapaciteti na raspolaganju i kakvi su planovi kada je riječ o restriktivnim mjerama – hoće li se pooštravati?

Direktor Verlab-a, Almir Badnjević, o verifikaciji respiratora i provjeri ispravnosti. Zašto do sada nismo znali da respiratori nisu ispravni? U moru informacija o kupljenim respiratorima koje su plasirane mjesecima – trenutno najvažnije pitanje je jesu li iskoristivi s obzirom da ulazimo u kritični period godine s pandemijom?

Nekadašnji guverner Centralne banke BiH, sadašnji ambasador BiH u Austriji, Kemal Kozarić za naš program govori o ekonomiji, pandemiji i izazovima koji nas očekuju u narednom periodu!

Emina Kapetanović je djevojka iz Mostara koja je razvila aplikaciju koja pomaže i olakšava oporavak od moždanog udara. Na koji način funkcioniše – saznat ćemo u “Novom danu”!

Emina Mujanić, iz Experience centra za mlade koji se već dugi niz godina bavi kulturnom i akademskom razmjenom studenata, otkriva nam planove i mogućnosti u pandemiji!

Sa nama je i kolega Mehmed Smajić iz redakcije DW za BiH, rezimiramo sedmicu iza nas iz ugla Njemačke javnosti.

Sa vama sutra Merima Prguda.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad