Aljoša Čampara, Nicola Minasi, Mustafa Kadribegović i Bajaga u Danu uživo

Vijesti 30. okt 202009:07 > 09:10
N1

"Dan uživo" i danas od 16 sati prati aktualne teme i događaje, donosimo najnovije vijesti, servisne, biznis i sportske informacije. U našem studiju govorimo o onome o čemu drugi ne žele ili ne smiju govoriti, o onome što Vas zanima i što je u Vašem interesu.

– O aktualnim temama, posljednjim zbivanjma u Skupštini Kantona Sarajevo, kada će biti smijenjena te imenovana nova kantonalna Vlada, govori Aljoša Čampara. Komentira i prijave koje najavljuje Mirza Čelik, te epidemiološku situaciju. I respiratori su jedna od naših tema.

– Kako je moguće da respiratori nisu ispravni? Naime, nakon instaliranja respiratora čiji je nabavljač Srebrena Malina, na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu te u Goraždu, zaključeno je da oni nisu ispravni za uporabu. Danas o ovoj temi za N1 govori Mustafa Kadribegović, v.d. direktora FUCZ.

– Svojom nedavnom objavom naziva “BiH: od sjajnih igrača 
do pobjedničkog tima”, izazvao je brojne reakcije diljem zemlje. On je veleposlanik Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi i danas je naš gost. Govorimo o aktualnim temama te pandemiji koronavirusa.

– N1 televizija danas slavi svoj šesti rođendan. O godini koja je iza nas, izazovima, radu u doba pandemije, planovima, danas govore Tatjana Sekulić, izvršna producentica multimedije N1 te urednik web portala N1info.com. S nama i Nafisa Latić, koja je prije točno šest godina iz sarajevskog studija prva pozdravila gledatelje. Danas je uspješna urednica i voditeljica na TRT World.

– U glazbenim minutama Momčilo Bajagić Bajaga, kojem je nedavno dodijeljena nagrada “Darko Kraljić” i to za životno djelo u domenu popularne glazbe. Bajaga je danas s nama te govori i o albumu “Ovaj svijet se mijenja”, koji je nedavno objavio sa svojim Instruktorima.

Zvonko Komšić s Vama je do 18 sati i 30 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad