Martin Tais, Ivanela Brković, Gordana Katana i Rasim Redžić u Novom danu

Vijesti 30. okt 202009:11 > 09:12
N1

Probudite se i ove subote uz Novi dan.

Da li ste se ikada zapitali kako izgleda jedan školski čas u bolnici? Da li i ko brine za obrazovanje djece koja se trenutno nalaze na pedijatriji, onkologiji ili dječijoj psihijatriji? Sarajevo je za sada jedino koje ima ovaj kadar. Ostali kantoni ne. Marija Božić Tičić i Amar Ajdinović iz OŠ Vrhbosna govorit će o svim izazovima koje nosi posao prosvjetnog radnika u bolnici.

Šta nas sve steže u današnjem vremenu, nekontrolisano širenje virusa, zagađenje zraka koje dolazi sa svakom zimom ili misli koje nam se roje u glavi dok prolazimo kroz ovaj zdravstveno izazovan trenutak? Kako kontrolisati zagađenje, kako misli, o prošlim, sadašnjim, ali i budućim svjetskim pandemijama govore Martin Tais – fizičar i Ivanela Brković – gestalt psihoterapeutkinja.

Šta je važnije, glas ili život? Za koga važe mjere koje donose nadležne zdravstvene institucije? Odnos vlasti spram pandemije, sve uzročno – posljedične veze koje će neminovno utjecati na zdravlje, ekonomiju, obrazovanje…ovog jutra komentariše novinarka Gordana Katana iz Banja Luke.

Upoznajte Rasima Redžića,  zeničanina sa robotskom rukom. Rasim je ostao bez desne ruke na radnom mjestu, a ljekari u Njemačkoj su uspjeli da mu ugrade mioelectric protezu. No, doći do onoga što danas zove “funkcionalnom rukom” nije bilo nimalo lako.

Minela Jašar Opardija je sa vama od 09h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad