Čampara: U Predsjedništvu SDA sjede ljudi koji su protiv Bakira Izetbegovića

Vijesti 30. okt 202018:27 > 18:35
N1

Ja sam problematizovao pitanje respiratora i govorio da to nije udar na Bošnjake. Udar na Bošnjake je kada dva neispravna respratora pošaljete u grad heroj - Goražde. Udar na Bošnjake je kad vam ne radi Infektivna klinika na UKCS-u, kazao je za N1 federalni ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, Aljoša Čampara.

Da li ste u dobrim odnosima sa Asimom Sarajlićem?

Naravno. Sa svim potpredsjednicima stranke (SDA) sam bio dobro. U posljednje dvije godine nemam kontakta. To treba pitati njega ili njih – što nije bilo kontakta. Postoji stalni pokušaj minimiziranja situacije sa Sarajlićem. Ne želim stvari dovoditi na personalni nivo, nego želim govoriti o suštinski stvarima i dokazima. Personalno nemam problem ni sa jednim od ovih ljudi. Imaju i danas neki potpredsjednici koji su protiv Bakira Izetbegovića, a on misli da su njegovi saradnici.

VEZANE VIJESTI

Kad kažete pitajte njih, da li mislite i na Denisa Zvizdića?

Pitaje i Zvizdića i sve ostale u Kolegiju SDA. Nemam problem da otvoreno govorim o problemima. Ja sam problematizovao pitanje respiratora i govorio da to nije udar na Bošnjake. Udar na Bošnjake je kada dva neispravna respratora pošaljete u grad heroj – Goražde. Udar na Bošnjake je kad vam ne radi Infektivna klinika na UKCS-u.

Iz entiteta Republika Srpska su opet pisali Ujedinjem nacijama. U izvještaju visoki predstavnik Valentin Inzko je nazvan diktatorom, Željko Komšić nelegitimnim članom državnog, navedeno je kako je Bakir Izetbegović prevario Dragana Čovića, ali je pozvano i na vašu izjavu kako direktor OSA-e Osman Mehmedagić vodi kampanju plasiranja dezinformacija?

Čuo sam da je neko pominjao mene i kazao da sam Bošnjak koji ne dolazi iz medrese. Ja sam završio Prvu gimnaziju u Sarajevu, ali mislim da je medresa dobra institucija. Imam mnogo dobrih i stručnih kolega koji su završili medresu. Što se tiče izvještaja, pišu oni iz RS-a ono što im odgovara. Ti isti koji pišu izvještaj ponovo predlože Osmana Mehmedagića za direktora OSA-e. To su igranke za narod. Politička prepucavanja i oni se vrlo lako dogovore – i SDA, i SNSD i HDZ. Ali također, kada niste u SDA onda ne možete odjednom biti Bošnjak ili vjernik. To je matrica SDA koja je slična kao i u HDZ-u.

Zar vi niste nekad bili dio te matrice?

Uvijek sam na to upozoravao i govori da to nije dobro. Moja majka je provela rat u Armiji Republike Bosne i Hercegovine, otac mi je bio u ratnom Predsjedništvu. Moja porodica je uvijek bila na ispravnoj strani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad