Pogledajte kako izgleda rad osoblja Opće bolnice sa COVID-19 pacijentima

Vijesti 31. okt 202013:14 > 13:18
N1

Polovina sjevernog dijela objekta Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" od jučer je prilagođeno za smještaj lakše i srednje teških Covid pacijenta.

Od ukupnog broja bolničkih postelja za oboljele od koronavirusa na Odjeljenju za neurologiju Opće bolnice osposobljeno je 37 kreveta, na Odjeljenju za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju 30, dok su kapaciteti od 30 kreveta na novoformiranom Infektivnom odjelu već popunjeni.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi je od 315 raspoloživih kreveta, 97 obezbijeđeno za Covid pacijente s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, čime je osigurano 30% bolničkih kapaciteta za liječenje tih pacijenata, navode iz Opće bolnice.

Uz ostali medicinski kadar, koji je obezbijeđen preraspodjelom zaposlenog medicinskog osoblja Opće bolnice, za brigu o COVID pacijentima sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, brinut će i tri specijalista infektologije.

Podsjetimo, provedeni zdravstveni nadzor inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS u JU Opća bolnica “Prim.dr. Abdulah Nakaš” izvršen je jučer po Zaključku Vlade Kantona Sarajevo, a u vezi sa Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva od 25.10.2020.godine, pri čemu je utvrđeno da je Opća bolnica ispoštovala traženu Naredbu, navodi se.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad