Edita Đapo, Igor Stojanović i Srđan Rajčević gosti Dana uživo

Vijesti 02. nov 202012:00 > 13:02
N1

„Dan uživo“ i ovog ponedjeljka posvećen najaktuelnijim događajima i temama, kako u BiH i regionu, tako i u svijetu. Epidemiološka situacija i rast broja oboljelih od koronavirusa biće u fokusu naših reportera.

Aktuelni predsjednik SAD-a Donald Trump i njegov rival u trci za Bijelu kuću, demokrata Joe Biden ulaze u finiš predizborne kampanje. Istovremeno, više od 90 miliona Amerikanaca već je glasalo za novog predsjednika SAD-a. O predsjedničkim izborima razgovaramo sa Ajlom Delkić iz Savjetodavnog vijeća za BiH u SAD, a najnovije informacije iz Njujorka donosi kolega Amir Krivošija.

Uživo smo i u Izmiru, gdje stotine spasilaca i dalje traga za preživjelima ispod ruševina, nakon zemljotresa koji je u petak pogodio ovaj dio Turske. Adisa Imamović izvještava kako protiče potraga i gdje će biti smješteni stanovnici objekata koji nakon potresa više nisu uslovni za život.

Stiže zima i novi talas zagađenja u gradovima BiH. Kako riješiti ovaj decenijski problem, koji iz godine i godinu postaje sve ozbiljniji, razgovaramo sa ministarkom ekologije i turizma u Vladi FBiH Editom Đapo. Teme su i nova tranša pomoći turističkom sektoru, gradnja mini hidrocentrala, rad Vlade FbiH, predstojeći lokalni izbori…

Peripetije oko zasjedanja kantonalne skupštine u Sarajevu, stanje u zdravstvu, zahtjev za smjenu Vlade, kontakti SDP-a i SBB-a, odnosi unutar “Četvorke” – teme su za razgovor sa Igorom Stojanovićem, zastupnikom SDP-a u Skupštini KS.

SNSD danas odlučuje kako će izgledati nastavak izborne kampanje ove stranke. O tome, dosadašnjem toku kampanje, prigovorima na račun CIK-a, anketama, ciljevima i očekivanjima od predstojećih lokalnih izbora – za „Dan uživo“ govori Šef izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević.

„Tehnološki hendikepiran“, „“Ka'š se ženit“, „Tol'ko o tom“, „Motel Šešlije“ samo su neki od njegovih hitova u kojima na satiričan način upire prstom u neke od najvećih problema koji guše naše društvo. Koronavirus i zabrana nastupa, potakla ga je da se pozabavi humorom na drugačiji način – kroz stand-up. Finalista 10. StandUp Festa u Beogradu – Bojan Mikulić Mikula sa nama u zabavnim minutama „Dana uživo“.

Vaš domaćin u studiju ovog ponedjeljka – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad