Tema Novog dana: Žene na izborima u BiH

Vijesti 02. nov 202013:04 > 13:07
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Amerika sutra bira između aktuelnog predsjednika Donalda Trumpa i nekadašnjeg potpredsjednika Joea Bidena. O predsjedničkim izborima u Americi govore Nađa Krvavac Memić iz Colorada, inžinjerka koja radi za svemirsku industriju. U Sarajevu je prof. Adis Maksić, stručnjak za internacionalne odnose. Nekada stanovnik Michigana i Washingtona.

Raste broj stradalih u razornom zemljotresu u Izmiru. Spasioci u Izmiru ne odustaju od potrage za preživjelim ispod ruševina. Iz trenutka u trenutak izvještavamo o detaljima potrage.

COVID odjeljenja u BiH šalju apele stanovništvu. Nalaže se primjena maksimalnih mjera zaštite. Poručuju, zdravstveno osoblje na izmaku je snage i ovakav tempo pregleda i prijema pacijenata neće se moći dugo izdržati. I sutra izvještavamo o epidemiološko – zdravstvenoj situaciji u zemlji.

Uživo smo i u Mostaru. Ministar vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman je u posjeti ovom bh. gradu. Osim brojnih susreta i planiranih putovanja po gradovima BiH, održano je i predavanje na temu “25 godina Daytona”. O zaključcima izvještava reporter Rasim Pavica.

Kako do snažnijeg liderskog angažmana žena u BiH? Imamo li liderke u BiH, ko su one, za šta se zalažu? Šta je do sada urađeno, a šta mora biti u godinama ispred nas. Žene na izborima u BiH tema je o kojoj govore Lejla Mesihović – Ramić, projekt menadžeric UNDP-a, Alma Kratina, zastupnica u Parlamentu FBiH, Ivanka Marković, poslanica u NSRS.

Adi Musić je trener sa posebnom vizijom odnosa prema djeci, treningu, neko ko je imao priliku učiti od najboljih trenera golmana i ko konstantno prati svjetske novitete u oblasti sporta. Gost je Novog dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad