Prof. Milivoje Bešlin: Kada ste čuli formulaciju hrišćanski terorizam

Vijesti 02. nov 202021:44 > 03. nov 2020 07:30
N1

Najteže je pitanje ima li spasa i mira za Zapadni Balkan, rekao je u emisiji “Izvan okvira” srbijanski historičar Milivoje Bešlin, govoreći o odnosima u regionu, kao i interesu “vanjskih sila” za dešavanja u ovom dijelu Evrope.

“Mislim da je to zaista najteže pitanje. Plašim se da odgovorim na to pitanje, mislim da će dosta toga da zavisi od američkih izbora. Ne volim priče o hegemonima, ali ako to nije Evropska unija ili SAD, onda će to biti Kina ili Rusija. A to znači drugačiji svet”, rekao je Bešlin za N1.

VEZANE VIJESTI

Svijet i borba protiv terorizma

“Pažljivo sam saslušao Macronovu izjavu, ono što je meni lično zasmetalo je stalna repeticija jedne formulacije koja je u osnovi vrlo uvredljiva. Kada se dasila tragedija u Norveškoj onda je to bio Breivik, čovek koji je izazvao tragediju i teroristički akt. To nipošto onda nije hrišćanski terorizam, ali kada se nešto ovako desi u Francuskoj – mi ne znamo ime teroriste, već se ponavlja da je u pitanju islamski terorizam. Kada ste poslednji put čuli formulaciju hrišćanski terorizam”, postavio je pitanje historičar Bešlin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad