Trodnevni protesti: Studenti u Sarajevu izlaze na ulice

Vijesti 03. nov 202008:31 > 08:37
N1

Studenti medicinske grupacije fakulteta Univerziteta u Sarajevu od srijede, 4. novembra, započinju trodnevne proteste zbog zahtjeva koje naldežni nisu ispunili.

Protesti započinju mirnom šetnjom kada će na ulicu izaći studenti Medicinskog fakulteta, potom će u četvrtak protstovati studenti Fakulteta zdravstvenih studija, a u petak će protestovati studenti Farmaceutskog fakulteta.

VEZANE VIJESTI

Kako su naveli, njihovi problemi su neodržavanje praktične nastave na KCUS-u za sve studente medicinske grupacije, neodržvanje nastave za stuodente Stomatološkog, Farmaceutskog i Fakulteta zdravstvenih studija na predmetima za koji su odgovorni profesori sa Medicinskog fakulteta, a traže finansiranje školarina najboljih studenata od Vlade KS i smanjenje troškova školarine za akademsku 2020/2021 godinu.

“Studenti sva tri fakulteta su održala online proteste u trajanju od osam dana, ali za rješavanje ovih problema nije pronađeno rješenje. Mirna protestna šetnja organizirat će se uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera Kriznog štaba KS”, naveli su studenti.

Svi protesti počinju ispred zgrada fakulteta, a šetnju nastavljaju prema zgradi Vlade KS, a završavaju ih pred zgradom Rektorata UNSA.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad