Konaković: Kolega Čelik čestitam, brže i lakše ste ruke nego ja

Vijesti 03. nov 202011:49 > 12:01
Screenshot / TVSA

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo započela zastupničkim pitanjima, ali i "čestitkama". Dogovoreno je da se tačka dnevnog reda Informacija o epidemiološkoj situaciji u KS razmatra kao druga, a ne kao pretposljednja, kako je to bilo predviđeno.

Nakon niza postavljenih pitanja za riječ se javio zastupnik Elmedin Konaković koji je postavio poslaničko pitanje v.d. premijeru KS Anisu Kriviću i ministru finansija Jasminu Halebiću.

“Da li su u proteklom periodu izvršili preraspodjelu sredstava s određenih pozicija na poziciju predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika, a koji je ta sredstva u iznosu od 49.300 KM za 18 dana doznačio udruženjima i vjerskim zajednicama za realizaciju njihovih projekata? Da li je to zakonito što ste uradili vi u Vladi i kolega Čelik? Mala konstatacija – bo je brže i lakše ruke nego ja – za 18 dana 40.300 KM. Kolega Čelik, čestitam”, kazao je Konaković.

Damir Marjanović upitao je Krizni štab KS koja je od “propisanih mjera obavljenih jučer direktno usmjerena ka samnjenju broja pozitivnih slučajeva u daljim danima i kome će biti dostavljeno 59.000 PCR testova koji su nabavljeni. 

Nakon poslaničkih pitanja uslijedila je pauza kako bi se minsitri u Vladi Kantona Sarajevo pripremili za odgovaranje na pitanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad