Akcija SIPA-e i MUP-a RS: Pretresi na više lokacija u Zvorniku

Vijesti 04. nov 202009:40 > 09:42
N1/Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, jutros su (4.11.2020. godine), u okviru međunarodne operativne akcije „Best“, započeli pretrese lica, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari na ukupno šest lokacija u Zvorniku.

Pretresi se vrše zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 189. „Krijumčarenje ljudi“ istog zakona.

Operativna akcija “Best” predstavlja nastavak koordinisanih aktivnosti koje su provodene u saradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanju organiziovane kriminalne grupe koja je u periodu od maja do oktobra 2020. godine vršila krijumčarenje migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

Više informacija o rezultatima operativne akcije biće poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad