Dačić: Kladio bih se na Bidena

Vijesti 04. nov 202015:40 > 15:42
N1

Doskorašnji ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić izjavio je da bi se on na predsjedničkim izborima u SAD-u "kladio na Bidena jer ima veće šanse, ali molim Boga da pobijedi Tramp. Ali, ko god pobijedi, snaći ćemo se".

Dačić koji je odnedavno predsjednik Skupštine Srbije, rekao je da je upoznao i Donalda Trumpa i Josepha Bidena, i ocijenio da je za Srbiju bolje da se “nastavi sadašnja politika SAD-a”.

U specijalnoj emisiji Kurir TV “Amerika bira”, Dačić je objasnio da je ranija administracija SAD-a iz redova Bidenovih demokrata, “govorila da je pitanje Kosova stavljeno ad acta, i da Srbija treba da prizna Kosovo. Zato Albanci mnogo očekuju od ovih izbora. Ali ako pobijedi Biden, to neće biti ništa novo za nas”.

On je rekao da je, kada je bio premijer, u Vašingtonu bio u Trumpovom hotelu i njegovoj kancelariju “i prvo što sam vidio, bili su papiri, pripremao je finalnu manifestaciju ‘Mis Univerzuma’ “.

“Još tada je govorio veoma lijepo o Srbiji, imao je simpatije prema nama, rekao je da bi volio da investira, čak su njegovi ljudi poslije toga dolazili kod Vučića i kod mene, htjeli su da grade na mjestu zgrade Generalštaba u Beogradu, teško oštećene NATO bombardovanjem 1999. godine”, rekao je Dačić.

“Srbi bi glasali za Trumpa, ionako”, rekao je Dačić, “a sad je važno što su se Srbi u Americi organizovali kao faktor, tako da onaj ko želi glasove, mora nešto lijepo da kaže. Sve su to brojke, Srba glasača ima više nego Albanaca”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad