Džaferović se sastao predsjednikom pakistanskog Parlamenta Asadom Qaiserom

Vijesti 05. nov 202011:33 > 11:37
Predsjedništvo BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović sastao se u Islamabadu sa predsjednikom Parlamenta Islamske Republike Pakistan Asadom Qaiserom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je tokom susreta kazao da je parlamentarna saradnja važna za unapređenje odnosa dvije prijateljske zemlje. 

Istakao je da postoji prostor za intenzivniju saradnju dva parlamenta i dvije prijateljske države u cjelini.

Predsjednik pakistanskog parlamenta je kazao da u okviru ovog parlamenta postoji Grupa prijateljstva Pakistana i Bosne i Hercegovine, te je iskazao nadu da će se i na taj način saradnja intenzivirati, kao i putem razmjena posjeta zvaničnika dva parlamenta.

Predsjednik Parlamenta Asad Qaiser je tokom susreta kazao kako je u toku značajna investicija u okviru kinesko-pakistanskog ekonomskog projekta, te je iskazao mogućnost da se i Bosna i Hercegovina uključi u ovaj veliki investicioni projekat. Predsjedavajući Džaferović je iskazao spremnost da se i bosanskohercegovačke firme uključe u realizaciju velikih investicijskih projekata u Pakistanu, te naglasio neophodnost većeg obima investiranja Pakistana u Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović danas je odao počast na spomen-obilježju Yadgar-e-Shauhada.

U delegaciji, koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, su i Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, Dragoljub Reljić, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Amir Ibrović, šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad