Prevljak: Ne prijetim Kojoviću

Vijesti 05. nov 202016:00 > 16:04
N1

Kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika općine Ilidža Fikret Prevljak odbacio je, kako je naveo, pokušaje da se na ''krivi način interpretiraju njegove izjave u kojima je govorio o predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću''.

VEZANE VIJESTI

”Kada je gospodin Kojović kazao da će „BiH postati građanska država ili je neće biti“ osjetio sam potrebu da reagujem, jer smatram da, nakon svega što smo prošli, ne treba ni u kojem kontekstu govoriti da – Bosne i Hercegovine neće biti. Razumijem Kojovićevu poentu, ali nikada ne treba koristiti formulacije u kojima se govori o nestanku Bosne i Hercegovine.

Što se tiče optužbi da sam prijetio Kojoviću odlučno ih odbacujem. Niti u jednom trenutku nisam namjeravao ugroziti Kojovićevu ličnu sigurnost, niti sam ciljao na njega, niti mu prijetio na bilo koji način. Ono što sam htio dati do znanja svojom porukom jeste da je Bosna i Hercegovina vječna i da će nas sve nadživjeti, i mene i njega i sve nas političare. Mi smo prolazni, Bosna i Hercegovina je trajna”, poručio je on.

”Mi smo se kao vojnici i oficiri Armije RBiH borili da BiH opstane i da se svako u njoj osjeća siguran i slobodan, i dokazali to djelima, a ne samo riječima. Tako ćemo nastaviti i kao političari”, naglasio je Prevljak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad