Valentin Inzko gost Dana uživo

Vijesti 06. nov 202009:15 > 09:18
N1

"Dan uživo" i danas prati aktualne teme, izvještavamo o najvažnijim vijestima i događajima dana kako iz Bosne i Hercegovine, tako i regije i svijeta. Od 16 sati danas gledajte:

Amerika i dalje broji. Biden sve bliže pobjedi, Trump negoduje. Donosimo sve detalje, uživo smo u New Yorku, a rezultate i druge aktualne teme analizira Denis Čarkadžić, istraživač ”Istinomjera”, magistar EU integracija.

“Dodiku treba zabraniti ulazak u zemlje UN-a, ukoliko ne ukloni ime ratnog zločinca sa naziva studentskog doma”, poručio Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko obraćajući se Vijeću sigurnosti UN-a. Kazao je i kako su stabilnost i funkcionalnost BiH ugroženi separatističkom politikom bosanskih Srba, ali i opstrukcijama i blokadama HDZ-a zbog sporenja oko izmjena izbornog zakona. Na reakcije nije trebalo čekati dugo. Inzko je danas s nama te govori o aktualnim temama.

Još dva dana ostala su do roka koji su pred sebe stavili pobjednici izbora u Crnoj Gori. Hoće li formirati ekspertsku Vladu i zašto je izjenađen prijedlogom da on bude novi ministar obrane, odgovara Dritan Abazović, lider pokreta URA. Danas je naš gost.

Zahlađenje, zagađenje, kišne padaline, zašto nam studeni nije studen i kakva zima je pred nama, reći će nam meterolog Face TV-a Nedim Sladić.

Sarajevski reper i član FM Jam kolektiva Kontra izdao je svoj drugi solo album pod nazivom “Nikad zauvijek isti“. Upravo ga danas predstavljamo u našoj emisiji “Dan uživo”.

Servisne, sportske, biznis vijesti , kao i zanimljivosti sa svjetskih agencija, također su dio naš emisije.

Zvonko Komšić s Vama je do 18 sati i 30 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad