Kako privući birače: Stranke u RS dijele eurokrem, serološke testove…

Vijesti 07. nov 202016:19 > 19:27
N1

Sedam dana do kraja kampanje je preostalo. Uz bojazan od izborne krađe, ali i straha od korone, trka se nastavlja. Stranke ne biraju sredstva kako da privuku glasače. Jedni asfaltiraju sokake, drugi, dezinfikuju stubišta, treći dijele eurokrem. No, usred pandemije i nedostatka medicinske opreme u bolnicama, testove za koronu građanima plaća jedna stranka - SNSD.

SNSD u Banjaluci starijoj populaciji dijeli serološke testove na korona virus u jednoj od izbornih kancelarija. Za njihove političke oponente taj čin je skandal, jer kažu da je nedopustivo da testove imaju stranke, a ne bolnice.

Imate Ujedinjenu Srpsku koja dezinfikuje grad umjesto institucija, drugu stranku koja testira građane na koronu isto umjesto institucija. To je jasna poruka, izgleda, da ovom gradu, ovoj zemlji ne trebaju institucije, već političke organizacije koje ih testiraju i dezinfikuju i potpuno zvanično mijenjaju institucije“, izjavio je Draško Stanivuković, PDP.

Stanivuković obmanjuje javnost i besramno sakuplja političke poene, promptno odgovaraju u SNSD.

Gradska organizacija SNSD Banjaluka je u okviru svojih mogućnosti, u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama, obezbijedila 1.000 seroloških testova za svoje sugrađane starije od 65 godina. Cilj akcije je da se besplatnim serološkim testiranjem, u ovlaštenoj privatnoj labaratoriji, organizovano, bez gužvi i maltretiranja starijih sugrađana, doprinese zaštiti zdravlja i smanjenju broja zaraženih virusom korona na području Banjaluke.

Samo se u slučaju besramnih političkih ličnosti ovo nastojanje može izokrenuti i pokušati ubrati jeftin politički poen.

Za to vrijeme SDS-ovci uprkos zabrani javnog skupa, u mirnoj šetnji kroz Gospodsku ulicu. Sa svijećama u rukama iskazuju protest što Banjaluka i dalje nema spomenik palim borcima.

Na ove uzavrele političke, ali i mnoge druge, uključujući i one državničke teme, Milorad Dodik danas nije odgovorio.

Ni kao član Predsjedništva, ni kao predsjednik stranke. Vrijeme je izdvojio da otvori kuću zdrave hrane, daruje za srećan početak…

Ja sam došao ovdje da promovišem ovu prodavnicu, mislim da je to glavna vijest danas“, rekao je Milorad Dodik, predsjendik SNSD.

N1: Gospodine Dodik, imamo par pitanja, u vezi migrantske krize i… Da li može?

Dodik: Par pitanja može na drugom mjestu, ovdje promovišem prodavnicu, danas sam na pet mjesta.

N1: Ne možemo mi baš hodati za vama, može neka konferencija u Banjaluci?

Sedam dana pred izbore građani su uglavnom odlučili za koga će glasati.

Imate li dilemu za koga glasati?

“Ne. Odlučio sam. Presudno je da je dobar čovjek, pošten, da nema repova iza sebe”. N1: Da li na Vas utiče kada dijele upaljače, eurokrem, testove, dezinfekciju… – “Ne, to je bijedno”.

“Ne utiče, djela utiču”.

“Naravno da to nije presudno, presudno je to što ta stranka nudi”.

Uprkos teškim riječima i optužbama u kampanji, na Trgu Krajine i SDS i SNSD, i PDP i DNS, i desni i lijevi dobre su komšije. No, hoće li se dobrosusjedska atmosfera sa štandova preliti u štabove u izbornoj noći, teško je povjerovati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad