Randall Puljek Shank, Branislav Crnogorac i Nermin Ogrešević gosti Novog dana

Vijesti 08. nov 202013:28 > 13:29
N1

Rezultate izbora u Americi, politiku novog predsjednika, njegov mogući odnos spram Zapadnog Balkana, dešavanja unutar BIH, blokade i secesionističke ideje za Novi dan komentariše politolog Randall Puljek Shank - amerikanac iz Pensilvanije koji 26 godina živi i radi u BIH. Doktorirao je legitimnost i kredibilnost civilnog društva u BIH.

Liječenje pacijenata zaraženih koronavirusom u SBK odvija se u pet bolnica. Prvi slučajevi se šalju u bolnice u Bugojnu i Jajcu, malo teži slučajevi u Bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu u Travniku, najteži slučajevi, koji zahtijevaju respiratore idu u bolnice u Travniku i Novoj Bili. O kapacitetima bolnica u SBK govorimo u nastavku sa Ismarom Halilovićem iz Covid ambulante Jajce, inače psihijatrom i Minelom Zekiri Sivro – infektologinjom Bolnice Travnik.

Slikom smo i u Unsko sanskom kantonu, tačnije u Cazinu. Kakvo je stanje sa covid pacijentima u ovom gradu, ima li zdravstvo kapacitete da odgovori izazovima, o migrantskoj krizi, ali i dobrobitima koje nosi blizina granice sa EU za ekonomiju za ND govori Nermin Ogrešević – gradonačelnik Cazina.

I ove godine, možda potrebnije nego ikada, biće nagrađeni najbolji i najinovativniji nastavnici i nastavnice. Zašto je važno promovisati i nagraditi izvrsnost govorimo sa Nedimom Krajišnikom – zamjenikom direktorice Centra za obrazovne incijative Step by step.

Branislav Crnogorac, predsjednik Judo saveza Bosne i Hercegovine i selektor reprezentacije BiH odlikovan je “Ordenom izlazećeg sunca, zlatnih i srebrenih zraka” Japanske vlade. Orden je dobio za uspješnu promociju juda u BIH, ali i za njegivanje prijeteljskih odnosa BIH i Japana. Selektor Crnogorac je gost ND.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad