Islamska zajednica u BiH: Zdravstveni radnici su na granici izdržljivosti

Vijesti 09. nov 202014:16 > 14:18
N1

Islamska zajednica u Bosne i Hercegovini ocijenila je danas da, sudeći po svim vidljivim pokazateljima kao i rezultatima nadležnih institucija, pandemija virusa COVID-19 ne samo da ne jenjava, već se i dalje širi što izaziva dodatnu zabrinutost.

U saopćenju Rijasetovog ureda za odnose sa javnošću se ističe da “usvojene mjere zaštite očigledno ne daju očekivane rezultate, ili zato što nisu adekvatne ili što se ne primjenjuju”.

Iz IZ u BiH upozoravaju da su zdravstveni radnici granici izdržljivosti te se “boje da će početi popuštati i gubiti dah”.

“Istovremeno, razumijemo i oboljele i njihovu želju i očekivanja da im se pomogne, da im se pruži adekvatna zaštita i da dobiju potrebni tretman. Stoga još jednom upućujemo apel nadležnim državnim institucijama da izvrše dodatnu analizu usvojenih mjera prevencije od zaraze i da ih preispitaju, da vide da li su adekvatne”, navodi se u saopćenju.

Islamska zajednica apeluje na građane da krajnje ozbiljno shvate dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo i da se dodatno angažiraju na zaštiti sebe i drugih od virusa koji hara, čak i više nego se to traži od njih.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad