DF: Kojović se lažno predstavlja kao borac Armije BiH, to nikada nije bio

Vijesti 09. nov 202014:37 > 14:41
DF

"Posljednje izjave predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića, u kojima vrijeđa sve borce Armije BiH, lažno se predstavljajući kao borac, iako to nikada nije bio, su prevršile svaku mjeru. Jasna nam je potreba gospodina Kojovića da se predstavlja kao patriota, i pokuša dobiti koji glas više na izborima, ali sa nekim stvarima se ne smije igrati i manipulirati", poručuju iz DF-a.

“Nikada Demokratska fronta i njeni članovi nisu vrijeđali gospodina Kojovića po bilo kojoj osnovi, čak smo stajali na njegovoj strani u nekim situacijama kada je trpio napade. Nismo čak reagovali kada se predstavljao kako je bio u Armiji BiH, iako se ne nalazi u registru boraca.

Također, ne smatramo da neko ko nije učestvovao u odbrani države treba imati manja prava ili biti diskriminiran na bilo koji način zbog manjka hrabrosti. Ali tvrditi da je branio Bosnu i Hercegovinu, kada je svima poznato da je prvi dio rata proveo kao kamerman strane novinske agencije, a potom napustio Bosnu i Hercegovinu prije završetka rata, je uvreda za ljude koji su godine proveli na prvim linijama, a posebno one koji su dali živote za domovinu”, naveli su iz Demokratske fronte.

“Biti borac Armije Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na državu je stvar najviše časti, i činjenice oko odbrane države, i doprinosa koji su njenoj odbrani dali neki pojedinci, ne smiju nikada biti podložne političkim manipulacijama.

Umjesto što se lažno predstavlja kao borac Armije BiH, Kojović bi trebao pojasniti zbog čega je “četvorci” prihvatljivo HDZ-ovo tzv. legitimno predstavljanje naroda a ne građana, koje promovira njihov desničarski lider Konaković”, zaključili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad