Vanja Bjelica Prutina i Edin Forto u Danu uživo

Vijesti 09. nov 202015:11 > 15:13
N1

U „Danu uživo“ na početku sedmice donosimo najvažnije informacije i teme sa domaće, ali i međunarodne scene.

Pratimo situaciju sa koronavirusom koja iz dana u dan postaje sve ozbiljnija.

Uživo smo u SAD, gdje se još uvijek ne smiruju strasti nakon predsjedničkih izbora.

Deveti poslijeratni lokalni izbori u BiH biće održani u nedjelju, 15. novembra. Iako je svega 6 dana preostalo do glasanja, mnogo je nedoumica vezanih za izborni proces. O tome sa članicom CIK BiH Vanjom Prutina Bjelica.

Izbori za predsjednika SAD, njihove refleksije na BiH, lokalni izbori u našoj zemlji, teške riječi izgovorene u kampanji, odgovor zdravstva na virus korona u KS, izvještaj visokog predstavnika Valentina Inzka – teme su za razgovor sa Edinom Fortom, bivšim premijerom KS, članom Naše stranke.

Iz dana u dan povećava se broj zaraženih koronavirusom u BiH. Posebno velike brojke u Kantonu Sarajevo. Kako u ovim uslovima funkcioniše služba Hitne pomoći, ima li dovoljno kapaciteta i kadra, kako komentariše ostavku kantonalnog Kriznog štaba čiji je član – za „Dan uživo“ govori Adem Zalihić, direktor Hitne pomoći KS.

Naš gost danas je i novinar i publicista Zoran Matić, autor knjige „50 top lokacija Bosne i Hercegovine“. Otkriva nam kako je nastajao ovaj svojevrsni turistički vodič i šta sve možemo naći između njegovih korica.

U muzičkim minutama „Dana uživo“ sa nama pijanista Vlado Podany. Govorićemo o njegovih 35 godina na sceni, ljubavi prema klasičnoj muzici, ali i rock and rollu, novom sastavu VEJN, Sarajevu, stvaralaštvu u uslovima pandemije…

Tu su i informacije iz svijeta, sportske aktuelnosti, servisne i biznis vijesti.

Vaš domaćin ovog ponedjeljka – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad