Zastupnica Samra Ćosović-Hajdarević podnijela ostavku u Skupštini KS

Vijesti 09. nov 202016:56 > 17:03
Screenshot

Zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević podnijela ostavku na ovo mjesto. Kako je kazala, razlozi su privatne i profesionalne prirode.

Privatne razloge nije htjela navoditi, a kao profesionalne navela je sljedeće:

“Čitav svoj život sam se obrazovala u svojoj struci. Prvo četiri godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, zatim magistarski na Katedri za Strateški Informatički Menadžment na programu sa Univerzitetom u Zagrebu. U godinama nakon toga, sve do mog političkog angažmana, završila sam brojne dodatne edukacije – usko specijalizirane, u šta sam uložila puno vremena, truda i novca. Do mandata u Skupštini Kantona Sarajevo radila sam uglavnom u realnom sektoru. Protekle dvije godine u Skupštini KS bile su burne, od bavljenja tim emanetom nisam imala dovoljno vremena za svoju struku i porodicu. S obzirom da imam troje djece, ali i da volim svoju struku, odlučila sam da se u vremenu koje je ispred mene njoj posvetim više.

VEZANE VIJESTI

Također, aktuelna politička situacija u Skupštini Kantona Sarajevo, gdje se nepošteni ljudi predstavljaju poštenima, nemoralni moralnim, a s druge strane na mene i druge kolege i kolegice iz moga Kluba se vrše stalni neprimjereni pritisci, spadaju među razloge zbog kojih smatram kako to nije klima u kojoj se ja kao žena i majka troje djece osjećam ugodno.
Nadam se da sam opravdala povjerenje građana KS, prevashodno svojih glasača čije sam ideale i vrijednosti zastupala na svakoj temi i u svakoj prilici”, napisala je Ćosović-Hajdarević.

Zahvalila se i stranci SDA kao i glasačima te poručila da njen “društveni angažman neće prestati”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad