Bakir Nakaš, Jadranka Kolenović, Amra Hašimbegović i Vehid Šehić u Novom danu

Vijesti 10. nov 202014:47 > 14:50
N1

U Novom danu sutra gledajte.

Šta smo do sada čuli i vidjeli i izbornoj kampanji? Ko su ljudi koji obećavaju bolje sutra narodu, koje programe i ideje nude u svojim obraćanjima? Kako komuniciraju sebe i politike koje žele sprovesti – analizu donose psihologinja Jadranka Kolenović, poduzetnica Amra Hašimbegović i Vehid Šehić iz koalicije Pod lupom.

Kako mladi gledaju na kampanju koja se odvija, ima li mladih u obećanjima? Krovna tijela mladih u BiH trenutno provode kampanju “Fakat mladi (odlaze)” izlaze s ciljem da apeluju na sve političke stranke u BiH da, u vrijeme predizborne kampanje ali i nakon izbora, uvrste potrebe mladih u svoje političke agende. Gosti Novog dana su i Nikola Mandić – projektni asistent Vijeća mladih FBIH, Mladen Pjevčević iz Omladinskog savjeta RS, Harun Šabanović – predsjednik Vijeće mladih Brčko distrikta BIH.

Najavljuje se Pfeizerova vakcine, kakva je to vakcina, hocemo li je i BiH nabavljati? Gdje bi se te vakcine mogle držati? Imamo li specijalizovane zamrzivače u kojim bi ih mogli adekvatno skladištiti? Može li Pfeizerova vakcina imati istu sudbinu kao Remdesivir…naprimjer da naša vlast odluči da je ne nabavi? Bakir Nakaš gost je Novog dana.

Amerika nakon izbora, šta su očekivanja građana, osluškujemo puls amerikanaca, ali i svih Bosanaca i Hercegovaca koji žive u Sjedinjenim američkim državama. Jedan od njih je Samir Bečić – poznati fitness trener u Houstonu gost je Novog dana.

Minela Jašar-Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad