Alma Čolo, Ednan Drljević, Mirza Hadžiabdić i Dražen Žerić Žera u Danu uživo

Vijesti 12. nov 202012:51 > 12:54
N1

„Dan uživo“ i danas sa vama od 16 do 18:30h sa aktuelnostima, zanimljivim temama i gostima.

Pratimo epidemiološku situaciju kod nas i u regionu, reakcije nadležnih na porast broja oboljelih, ali i povećanu smrtnost usljed koronavirusa.

O ozbiljnosti trenutka, problemima u zdravstvu KS, stalnom sukobu na relaciji KCUS – Opća bolnica Sarajevo, situaciji u kojoj su se našli non-covid pacijenti, vakcinama, novim mjerama federalnog Kriznog štaba – razgovaramo sa infektologom Ednanom Drljevićem.

Izborni zakon, prijedlozi Zakona o javnim nabavkama i sukobu interesa, angažman u Odboru za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Istražna komisija o stanju u pravosuđu, nerad Parlamenta, kampanja i lokalni izbori – teme su o kojima govori članica delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope i zastupnica SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Alma Čolo.

Od juče u FBiH na snazi ograničenje kretanja od 23h do 5 sati ujutro. Ovu, ali i druge mjere komentariše portparol MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. Teme za razgovor su i problem sa koronavirusom u redovima MUP-a, predizborni skupovi, bezbjednosna situacija.

Prestrojavanje poslanika u Skupštini Crne Gore, formiranje Vlade, raspodjela resora, prioriteti u radu budućih ministara, koronavirus, protest ugostitelja, podrška koja stiže iz EU… Sve su to teme za priču sa programskim direktorom Građanske alijanse u Crnoj Gori – Milanom Radovićem.

Albumom „Tvrđava“ grupa Crvena jabuka obilježava 35 godina na sceni. O pjesmama, saradnicima, koncertima, radu u vrijeme pandemije – za „Dan uživo“ govori Dražen Žerić Žera.

Pratimo i posjetu proslavljenog košarkaša Vlade Divca Bosanskim piramidama u Visokom, a neće izostati ni svjetske aktuelnosti, servisne vijesti, rubrika „Infobiz“.

Sa vama ovog četvrtka – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad