U Novom danu: Rekapitulacija kampanje, stanje u bolnicama, ekonomija, umjetnost

Vijesti 12. nov 202012:56 > 12:58
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Dan pred izbornu šutnju, u “Novom danu” donosimo rekapitulaciju predizborne kampanje – ugostićemo Ivanu Korajlić iz Transparency international-a. Novine i portale pregledaćemo sa Amrom Vrabac, novinarkom Agencije Patria.

O situaciji na Covid odjelu Opšte bolnice Abdulah Nakaš u Sarajevu govoriće epidemiolog Željko Ler. O stanju na banjalučkom Kliničkom centru – jedan od volontera, student završne godine medicine, Stefan Kremenović.

U okviru borbe protiv pandemije, iz Njemačke dolaze dobre vijesti. Njemačka firma Biontek u saradnji sa američkom firmom Fajzer je saopštila da je pronašla vakcinu protiv korone koja je efikasna 90 odsto. O čemu se radi i kakve su reakcije, saznaćemo od Mehmeda Smajića, novinara RTV DW.

Pandemija je dovela u pitanje opstanak privrednih subjekata u Kantonu Sarajevo. Ko će pomoći privredi, slijede li novi otkazi? Gost “Novog dana” biće predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca KS Safudin Čengić.

Cellos on the stage, orkestar mladih violončelista iz Sarajeva, uspješno djeluje i u doba nepovoljno za kulturu. O drugačijem pristupu umjetnosti i muzici govore profesorica violončela Belma Kubat i članica orkestra, Melika Ganić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad