Višković odgovorio Nešiću: Mjesta u vladi RS za opoziciju nema

Vijesti 12. nov 202013:37 > 13:49
N1

Premijer RS Radovan Višković danas se obratio medijima nakon sjednice Vlade RS. Kazao je da u posjetu dolazi predsjednica vlade Srbije Ana Brnabić.

Kazao je da se političke konotacije ne mogu zabraniti.

“Političke konotacije ne možete nikome zabraniti, ali privatizacija EP kroz izgradnju objekta je više nego smiješna priča. Kakve to veze ima sa HEZ gornja Drina”, kazao je i dodao:

“Većinski kapital u ovom momentu 51 posto je Srbija, 49 RS. Da je 50-50 morali bi ići po zakonu o javnim nabavkama, zato je iz praktičnih razloga. U toku gradnje do završetka objekta će biti 50-50”.

Višković kaže da je ovo samo jedan od objekata.

“Ovo je samo jedan od objekata koje gradimo u RS; nema veze sa privatizacijom. Političke špekulacije će uvijek postojati, ali ovo nema veze privatizacijom EP RS”.

Da li će doći do smanjenja plata u RS u budžetu?

“Za sada u RS na tu temu apsolutno niti smo razmišljali niti postoji ideja da se smanje plate. Ja mogu razumjeti ljuntnju realnog sektora, ali ako bismo išli na smanjenje plata u javnom sektoru, mi bismo išli na smanjenje javne potrošnje što znači krah privrede”.

Izjave Nešića o tome da je DNS opozicija?

“Onog momenta kada to bude i realizoavao, vi znate da opozicija nije u vladi i neće biti. Do ovog momenta osim te izjave ništa drugo se nije desilo. Mjesta u vladi RS za opoziciju nema”.