Vijeće ministara održalo vanrednu sjednicu

Vijesti 12. nov 202014:30 > 14:32
N1

Vijeće ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici usvojio je Informaciju o održavanju petog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije (EU) i Bosne i Hercegovine, 26. novembra 2020. godine, saopćeno je danas iz ove institucije.

VEZANE VIJESTI

Kako je navedeno u saopćenju, na sjednici je usvojen Dokument za diskusiju, koji će Direkcija za evropske integracije dostaviti Evropskoj komisiji, te je data saglasnost na prijedlog sastava delegacije BiH.

”Istovremeno je doneseno više operativnih zaključaka s ciljem kvalitetne pripreme ovog sastanka.Zadužene su nadležne institucije Savjeta ministara BiH i pozvane vlade entitetâ, kantona i Brčko Distrikta BiH da striktno poštuju rokove prilikom izrade dokumenata koji se dostavljaju Evropskoj komisiji.

Predsjedavajući delegacije BiH Edin Dilberović biće na raspolaganju medijima u vezi sa ovim sastankom.

Na petom sastanku Odbora očekuje se diskusija dviju strana o najvažnijim temama i pitanjima koja se odnose na provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju”, saopćeno je.

Održavanjem ovog sastanka zaključuje se četvrti krug sastanaka zajedničkih tijela EU – BiH od stupanja Sporazuma na snagu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad