Demosovi prvi izbori

Vijesti 12. nov 202018:58 > 19:00
N1

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović izjavio je večeras u Prijedoru da je Demos, i u ovim specifičnim okolnostima, uspješno proveo kampanju za svoje prve izbore i da spremno dočekuje 15. novembar.

“To je posebno značajno uprkos problemima koje je prouzrokovala odluka Centralne izborne komisije da za više od 45 dana odgodi izbore, što je nezakonita odluka, koja nas je `odvukla` u vrijeme pojačane epidemije na ovim prostorima”, izjavio je Čubrilović novinarima.

On je dodao da treba računati na to da će građani shvatiti ozbiljnost trenutka i da će biti ispravljene anomalije koje je ta odluka proizvela.

Nadamo se da će na izbore 15. novembra izaći dovoljan broj građana da možemo da verifikujemo mandate novim odbornicima, načelnicima, gradonačelnicima, kako bi mogli da pristupe neophodnom poslu potrebnom za novu budžetsku godinu”, rekao je Čubrilović.

On je naglasio i da je Demos napravio kampanju koja je prihvatljiva za građane, što je vidljivo po svim obilježjima proteklih mjesec dana.

“I ovdje u Prijedoru Demos zajedno sa NDP-om izlazi na izbore za odborničke mandate u Skupštini grada i očekujemo da postane parlamentarna stranka”, rekao je Čubrilović.

On je dodao da se nada da će Demos postati konstruktivna stranka u poziciji skupštinske većine u Prijedoru.

“Očekujem da sa novim gradonačelnikom, a nadam se da će to biti Dalibor Pavlović, kreiramo stabilnu skupštinsku većinu koja će dati gradu Prijedoru elan i volju za stvaranje bolje budućnosti za sve koji žele da žive ovdje”, rekao je Čubrilović.

U večerašnjem završnom obraćanju članovima i simpatizerima Demosa govorio je i predsjednik Gradskog odbora stranke i nosilac liste Tomislav Prpoš koji je istakao da su predstojeći izbori za ovu stranku istorijski i opredijeliće budućnost stranke na ovim prostorima.

“Zato smo vrijedno radili i mislimo da ćemo ući u sastav nove Skupštine i bićemo njen konstruktivni faktor boreći se za ideje koje smo promovisali u proteklih mjesec dana”, rekao je Prpoš.

Predsjednik Gradskog odbora NDP-a i kandidat na odborničkoj listi Demos-NDP Silvi Milanović je proteklu kampanju ocijenila kao fer i korektnu, ističući da se nada dobrom rezultatu i ostvarenju cilja – tri odbornika i učešće u skupštinskoj većini.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad