Nesreća na putu Žepče – Maglaj, saobraćaj kratko zaustavljen

Vijesti 13. nov 202007:20 > 07:23
N1

Zbog saobraćajne nezgode koja se u 7:05 sati dogodila u tunelu Tatarbudžak (Žepče-Maglaj) saobraćaj je potpuno obustavljen, saopćeno je jutros iz BiHAMK-a.

U kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Na više lokacija magistralnog puta Sarajevo-Tuzla-Orašje (Olovske Luke, naselje Husino, u blizini petlje Šićki Brod, u mjestima Špionica i Potpeć, kao i u blizini graničnog prelaza Orašje) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća usporeno ili obilaznicama u neposrednoj blizini.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog rekonstrukcije saobraćajne nezgode, danas od 09 sati bit će obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta Ljubuški-Vitina (u mjestu Proboj). Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravac Vitina-Veljaci-Orahovlje-Vašarović -Teskera-Ljubuški.

Danas od 8 do 16 sati usporeno će se saobraćati na dionici Vogošćanska petlja-Poturovići, zbog radova na montaži stubova javne rasvjete.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar-Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Napominjemo da zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u BIH stupa na snagu 15.11, navode iz BIHAMK-a jutros.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad