Telemach uručio vrijednu donaciju Domu penzionera Tuzla

Vijesti 13. nov 202010:47 > 10:50
Telemach BiH

Predstavnici kompanije Telmach su za svoj deseti rođendan brojnim poklonima obradovali korisnike Doma penzionera u Tuzli. Na ovaj način su podsjetili da su pripadnici treće životne dobi iznimno važni članovi naših zajednica, te da njihova svakodnevnica zaslužuje izobilje zabave i radosti. Telemach je Domu donirao društvene igre, tehničke uređaje, kafe aparate, štapove za bilijar, te dodatne higijenske potrepštine.

Telemach ovoj ustanovi poklanja trajno i svoje inovativne servise, zbog čega, od sada osobe treće životne dobi u Domu penzionera u Tuzli mogu uživati i u bogatom TV programu, gledati omiljeni sadržaj na HD kanalima, uživati u nekim od mnogobrojnih filmskih i serijskih sadržaja te surfati najbržim internetom u BiH. Telemach prema senior korisnicima ima poseban pristup, ponudu koja je kireirana prema njihovim potrebama, a mobilni timovi kompanije i agenti Telemacha na usluzi su im 24 sata. 

“Kroz naše redovne aktivnosti Telemach već 10 godina aktivno učestvuje u doprinosu zajednici. Izuzetna nam je čast da sugrađanima i sugrađankama treće životne dobi, korisnicima Doma penzionera u Tuzli, na ovaj način možemo ispuniti dane i učiniti ih vedrijima. Imajući u vidu trenutna ograničenja u kretanju, nastala kao rezultat pandemije, sigurni smo da će im ova donacija barem djelomično olakšati i uljepšati svakodnevnicu kada im to situacija dozvoli. Ovo je samo jedno od rođendanskih iznenađenja koje smo pripremili za naše sugrađane i sretni smo što zajedno s njima ulazimo u novu deceniju poslovanja”, izjavila je Hajdi Mostić, predsjednica Upravnog odbora Telemach fondacije.

Uposlenici Doma penzionera Tuzla već 40 godina imaju jasnu misiju, a to je da osobama treće životne dobi osiguraju dostojanstvenu, sigurnu i sadržajima bogatu starost, u ugodnom ambijentu. O zdravlju i osnovnim životnim potrebama korisnika brine stručno osoblje, nadahnuto načelima humanosti i predanosti. Ova donacija će značajno olakšati njihov rad, a korisnicima dane učiniti aktivnijim i zabavnijim.

“Zahvajujem kompaniji Telemach na ovoj vrijednoj donaciji. Našim korisnicima je izuzetno bitno da znaju kako postoje ljudi koji misle na njih i na njihove potrebe. Ovom donacijom, naši penzioneri će moći aktivnije da provode svoje dane, igrajući društvene igre, gledajući bogatu ponudu TV kanala, ali i virtualno se družeći sa onima sa kojima im je danas viđanje, nažalost ograničeno”, izjavio je Mirsad Bakalović, direktor Doma penzionera Tuzla. 

Korisnici Doma penzionera zahvalili su se na donaciji.

 Kompanija Telemach ove godine slavi deceniju poslovanja u Bosni i Hercegovini donacijama za 10 ustanova u 10 gradova BiH. Telemach je za 10 godina svog postojanja postao vodeći domaći provajder digitalne i analogne kablovske televizije i interneta. Telemach je kompanija koja direktno zapošljava više od 650 ljudi, a posvećena je i napretku zajednice u kojoj posluje kroz mnogobrojne akcije i pomoć različitim društvenim grupama. U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1, kao i televizija Nova BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad