Jovanović, Cenić i Karamehić gosti Novog dana

Vijesti 13. nov 202013:54 > 13:55
N1

I ove subote budite uz Novi dan, jutarnji program N1 televizije. Očekuju vas aktuelne teme, zanimljivi gosti i priče iz svih dijelova BiH, regiona i svijeta.

Sutra, u 7 sati ujutro počinje izborna šutnja uoči lokalnih izbora u BiH koji se, osim u Mostaru, održavaju u nedjelju, 15. novembra. Gost Novog dana je Dario Jovanović iz koalicije ”Pod lupom”.

U Novom danu govorimo o inicijativi mali Šengen. Hoće li se BiH opredijeliti za pristupanje malom Šengenu, i šta bi to konkretno značilo? Može li domaća ekonomija podnijeti restriktivnije mjere u zaštiti od širenja korona virusa? Gošća Novog dana je ekonomistica Svetlana Cenić.

Svijet sa velikim očekivanjima očekuje kraj faze ispitivanja i početak proizvodnje i distribuciju vakcine protiv korona virusa. O sigurnosti i povjerenju u proces imunizacije u Novom danu razgovaramo sa specijalistom imunologom, internistom, Jasenko Karamehićem.

U sklopu manifestacije „Mjesec muzeja 2020“ koja traje cijeli novembar, Istorijski muzej BiH poklanja besplatnu digitalnu platformu „Religioskop“.Direktorica muzeja, Elma Hašimbegović gošća je Novog dana.

Dan pred izbore, u Novom danu donosimo vam i muzičke minute.

Budite uz Novi dan. Sa vama smo od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad