Dr. Torre: Virus nije katastrofičan, već naša reakcija

Vijesti 13. nov 202017:29 > 16. nov 2020 21:02
N1

Psihijatar Robert Torre, autor knjige “Ima li života prije smrti”, bio je gost emisije Izvan okvira na N1 televiziji. Govorio je o društvenom odgovoru na krizu COVID-19, kao i ljudskom nošenju sa strahom.

Naš odgovor nije konstruktivan. Korona živi, a ne mi. Mi smo se ugradili u njen poredak, a ne ona u naš. Za sada vlada jedna strahovlada tjeskobe i depresije s kojom smo kroz svakodnevne, vankontekstualne statistike bombardirani. I to traje već devet mjeseci”, rekao je u prvom odgovoru na pitanje Nikole Vučića – ima li života tokom korone – ugledni hrvatski psihijatar i publicista Robert Torre, autor vrlo kontroverznih publikacija, kao što je bila jedna naslovljena “Istina o psihijatriji”, a koju je objavio prije pet godina u Hrvatskoj, čime je izazvao burne reakcije dijela tamošnje medicinske struke.

Sad se očekuje magično, mistično rješenje očekuje kroz cjepivo. Sve sam dojma da će doći do jednog nepotrebnog razočarenja u znanost; znanost koja nosi tekovinu zapadne civilizacije – otkriva ono što otkriva u svom ritmu, ne može se je ubrzavati. Ne može se od znanosti naručivati”, rekao je za N1 spec. dr. Robert Torre, psihijatar, dodavši da infekcija po sebi nije katastrofična, ali da je zato katastrofična naša reakcija na infekciju. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad