Psihijatar za N1: Da COVID-19 nestane, živio bi u našim srcima

Vijesti 13. nov 202017:35 > 16. nov 2020 21:02
N1

Doktor Robert Torre, psihijatar iz Zagreba, govorio je za N1 televiziju o temi “strah i panika u doba korona-krize”, govoreći o strategijama nošenja sa kriznim periodom. Torre je autor knjige “Ima li života prije smrti”, kao i knjige “Istina o psihijatriji”.

Vjerujem u medicinske znanosti, ali aktualna znanost može na vrlo malo pitanja odgovoriti u potpunosti. Na većinu pitanja ne može odgovoriti. Znanost ne može odgovoriti na životna pitanja. Nepravično mi je da je nekoliko stručnjaka izmanipulirano, i predat im je sav teret odgovornosti”, rekao je Torre za N1.

Prema mišljenju ovog ljekara, krizni štabovi bombardiraju javnost sa vankontekstualnim informacijama, i da bi trebali reći da postoji crni, bijeli i sivi scenario, te da se kontekstualizira šta to točno znači.

Kad sve ovo prođe, fascinirat ćemo se reakcijom ljudi. Strah i tjeskoba su paralizirali ljude. Čini se da danas COVID nestane, on bi živio u našim srcima”, rekao je ovaj psihijatar.

Drugi su postali neprijatelji, poslati su neprijatelji i nositelji smrti, smatra ljekar Robert Torre, to dodaje da je socijalni prostor nestao, pa je red da države preuzmu ozbiljniji narativ.

Moramo osjetiti samilost jedni prema drugima, jer smo postali zgrčena i jadna bića. To je neodrživo na duge staze. Moramo početi misliti. Strah nam je paralizirao um, a mi podređeno slušamo naputke kriznog štaba. Čak je pitanje jesu li i ovakva razmišljanja dopustiva. Da li ta država, dadilja, zna šta bismo mi svi trebali učiniti sa svojim životima”, pita se ugledni psihijatar Torre.

Na duge staze mi smo instalirali strahovladu. Ne živimo, već preveniramo. Strah i COVID žive umjesto nas”, kaže dr. Robert Torre.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad