Izetbegović: Ne dugujem izvinjenje

Vijesti 15. nov 202014:30 > 19:04
N1

Bakir Izetbegović, lider SDA, misli kako ne duguje izvinjenje zbog skupova koji su organizovani u predizbornoj kampanji za vrijeme pandemije korona virusa u BIH.

Na pitanje reporterke N1 – zašto skupovi u pandemiji – odgovorio je.

“Bitno je da se drže u skladu sa propisanim mjerama.”

A jesu li?

“Nisu svi. Mnogi su griješili, to nije bilo dobro. Mogli smo odustati, ali bolje je ipak održati kako-tako na toplom režimu. I to je dio demokratije”, izjavio je Izetbegović.

VEZANE VIJESTI

Upitan da li osjeća da duguje građanima izvinjenje zbog skupova – odgovorio je:

“Ja lično ne mislim da dugujem, ali ako nekome treba da se izvinem, vrlo rado.”

Pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore, te kazao da očekuje manji pomak naprijed na lokalnim izborima za stranku kojom rukovodi.

“Lokalna politika se veže sa ovom na vrhu. Znamo kakve probleme imamo. Očekujemo manji pomak naprijed. Ništa značajno, kao što su neki najavljivali tektonske poremećaje. Pomake naprijed će da ima SDA, njeni načelnici su radili dobro”, zaključio je.

Birališta za Lokalne izbore u Bosni i Hercegovini otvorena su jutros u 07.00 sati, a priliku da ostvare biračko pravo građani će imati do 19.00 sati. Izbori se prvi put održavaju u uslovima epidemije Covid-19.

Na izborima učestvuju 543 politička subjekta – 129 političkih stranaka, 262 nezavisna kandidata, 72 koalicije, devet Lista nezavisnih kandidata, 71 nezavisni kandidat za nacionalne manjine.

Ovjereno je ukupno 30.809 kandidata od čega 425 kandidata za nečelnike/gradonačelnike, 30.188 kandidata za općinska vijeća odnosno skupštine općina ili gradska vijeća odnosno skupštine grada i skupštinu Brčko Distrikta BiH, te 196 kandidata predstavnika nacionalnih manjina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad