Hadžibajrić: Nisam sumnjao u svoju pobjedu, raduje me uspjeh vijećnika

Vijesti 15. nov 202021:20 > 21:31
N1

Aktuelni načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić kazao je za N1 kako po do sada prebrojanim glasovima vodi 3:1 u odnosu na svog protukandidata Jusufa Pušinu (SDA), te očekuje da će se do kraja taj omjer povećati na 4:1.

Istakao je kako su u vodstvu i njegovi kandidati za vijećnike.

“Umorio sam se, u drugom mandatu bilo je loše vijeće, u trećem da ne govorim – ne želim da spominjem. Nadam se sutra poslijepodne, kada se probroje glasovi, da će to biti pun pogodak”, rekao je Hadžibajrić.

Naglasio je kako nije sumnjao u svoju pobjedu i da je više radio na promociji svojih vijećnika.

“Nije mi bilo toliko stalo da pošto-poto moram pobijediti. Bilo mi je stalo da moji vijećnici prođu. Meni je ovo četvrti mandat i ako nemate kvalitetno vijeće, onda imate veliki problem i onda sve morate nositi na svojim plećima. Praviti koalicije i nezdrave komprimise – moj karakter mi nije to dozvoljavao i nisam se mogao upuštati u takve stvari”, rekao je Hadžibajrić.

Rekao je kako je izlaznost u ovoj općini bila preko 50 posto i misli da će ovo biti općina koja će imati najveću izlaznost u KS.

Komentirajući rezultate i u drugim općinama, kazao je kako se nada da je ovo novi početak kada je u pitanju Ks.

“Govorio sam – vi sada glasate za državu, ta klica odnekle mora krenuti. Koliko vidim i u Banjaluci Draško Stanivuković vodi. Izgleda da je sazrelo za promjene kada je pitanju BiH”, zaključio je.

Izbore iz minute u minutu u BiH pratite ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad