Stanivuković: Nakon 22 godine u Banjaluci je pobijedio čovjek

Vijesti 15. nov 202021:42 > 22:00
N1

Draško Stanivuković proglasio je pobjedu u utrci za gradonačelnika Banjaluke. "Konačno", rekao je smijući se.

“Ja s ove govornice mogu da poručim da je danas nakon 22 godine u Banjaluci pobijedio čovjek i ono ljudsko u njemu. Sve one vrijednosti za koje smo se zalagali svih mjeseci i godina. Jedna rečenica koju sam ponavljao ‘sve što danas radimo knjiži se negdje gore i vrati se kada treba, a to je za naš grad, Banjaluku, cijelu RS upravo ovaj 15. novembar. Ovo je najsretniji dan u modernoj historiji našeg grada i RS”, rekao je Stanivuković.

Našalio je i rekao kako ovo će prvi put nakon četiri godine moći ući u Skupštinu Grada a da ga ne dočeka policija.

“Hvala Banjlučanima koji su podržali ovu ideju. Mi ćemo iza svake riječi čvrsto stajati i ispuniti je. Trg u našem gradu će biti slobodan, građani će se lijepo okupljat. Ovo je poruka i za sve naše građane koji su zbog ovako loše poilitike morali da napuste grad i zemlju, poruka da se mogu vratiti, uložiti u Banjaluku i RS, vrednovati ljudske vrijednosti, ono što možete svojim rukama, što ste stekli svojim znanjem. Bit će politika ljubavi i razumijevanja. Svaki čestit čovjek gdje radi ostat će da radi. Ovo je poruka građanima RS da se ne trebaju plašiti promjena, promjene prijaju, a ova će definitivno prijati”, rekao je Stanivuković.

Istakao je kako je pobjeda u Banjaluci”preduslov svih promjena u cijeloj RS i da će tako biti”.

“Ili da citiram malo gospodina Dodika ‘Ko gubi ima pravo da se ljuti’, pa neka se ljute, vrijeme je. Razvijat ćemo ovaj grad kao otvoren, prijateljski, ljudskog lica, čiji će simbol biti čovjek, njegova porodica i uvijek ćemo ulagati u privredu i poticaje kako bi svaki čovjek imao priliku za posao. Ovo će biti grad u koji ćete moći i morati napredovati bez članske karte. Vjerovat ćete u konkurse i institucije, radit ćemo pošteno. Našom pobjedom Banjaluka nije PDP-ova, a pogotovo ne SNSD-ova, biće uvijek banjalučka”, poručio je Stanivuković.

Izbore iz minute u minutu u BiH pratite ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad