Tanović: Umjesto postizborne pobjedničke poruke

Vijesti 16. nov 202012:52 > 13:01
Facebook

Malo ko je vjerovao da će upravo iz Novog Sarajeva otići najuvjerljivija poruka svim retrogradnim silama koje poslednjih 25 godina razaraju našu državu, ali jedan od onih koji je u to vjerovao, bio je uvaženi profesor Hasan Muratović, napisao je dr. Hasan Tanović, novi načelnik Općine Novo Sarjaevo.

“Iznimno mi je žao što se njegova iznenadna smrt dogodila nekoliko dana pred kraj kampanje, pa nisam mogao napisati nikakav komentar kako se isti ne bi prokomentariosao u političke svrhe. Želim da znate da je profesor Muratović dao punu podršku našoj političkoj priči i ideji o novim vremenima za Bosnu I Hercegovinu i kao neko ko je imao impresivnu akademsku i političku karijeru, posljednje momente svog života, podijelio je upravo sa nama, savjetujući nas o tome kako i na koji način da pristupimo različitim izazovima koji nas očekuju”, naveo je Tanović.

Poručio je da su “rijetki oni čije je ime tako duboko uklesano u temelje ove naša Bosne i Hercegovine, kao što je to ime rahmetli profesora Hasana Muratovića”.

“Profesore hvala Vam u ime svih građanki i građana Novog Sarajeva i u moje lično ime. Rahmet Vam duši velikoj”, naveo je Tanović.

Prema rezultatima Centralne izborne komisije do 9 sati jutros, Hasan Tanović je dobio 15.734 glasa dok je njegov najveći rival, aktuelni načelnik Općine Nedžad Koldžo, osvojio 5.520 glasova.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad