Dragan Stevanović, Nihad Kreševljaković i Goran Šimić u Novom danu

Vijesti 16. nov 202014:18 > 14:21
N1

Od 8 sati sutra u "Novom danu" gledajte:

Povećan je broj smrtnih slučajeva usljed pandemije, šta možemo očekivati u mjesecima ispred nas? Kakvi su nam kapaciteti u ljudstvu? Dr. Dragan Stevanović, bivši šef internističkog odjela bolnice “Abdulah Nakaš” u Sarajevu i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda SDP-a BiH govorit će za Novi dan. Komentarisat ćemo i rezultate lokalnih izbora u BiH.

Šta kažu brojke o ovogodišnjim izborima? Koliko nas ima u BiH a koliko od nas ima pravo glasa? Kakvi su posljednji rezultati. Sve komentarišemo sa Amerom Osmićem, docentom na odsjeku sociologije FPN UNSA.

Šta je nudila predizborna kampanja? Zašto su na skupovima teme bile rat, sukobi i ratni zločinci? Šta su nam pokazali kandidati, a šta rezultati izbora? Goran Šimić, dekan Univerziteta u Vitezu, doktor pravnih nauka i stručnjak u oblasti krivičnog prava i tranzicijske pravde bit će gost Novog dana.

Izbori – kandidati, komentari i mišljenja građana? Društvene mreže su se usijale od komentara o izborima, jeste li izašli? Jesmo li sebi dokazali da izbori mogu mijenjati situaciju u zemlji? Nihad Kreševljaković, direktor festivala MESS, sa nama će podijeliti svoje impresije i stavove.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad