"Dobra uvertira za opšte izbore 2022. godine"

Vijesti 16. nov 202017:53 > 18:48
N1

Porazi SNSD-a u Banjaluci, Bijeljini, u Semberiji ostavili su gorak ukus u ovoj stranci uprkos činjenici da su osvojili više od 60% lokalnih zajednica. Na površinu su isplivale frakcije i neslaganja unutar same stranke Milorada Dodika, ali i unutar vladajuće koalicije. Za opoziciju je odbrana nekih utvrda, poput Bijeljine, Teslića, Kotor Varoša, ali i trijumf Draška Stanivukovića u Banjaluci dobra uvertira za opšte izbore 2022. godine.

“Našom pobjedom Banjaluka je banjalučka”, poručio je sinoć Draško Stanivuković, PDP.

U drugom taboru teatarska atmosfera. Šok zbog poraza Igora Radojičića. Odrekla ga se Banjaluka, sa žaljenjem reče Milorad Dodik, istovremeno ga smjenjujući sa stranačke funkcije.

“Od sutra je Milorad Dodik predsjednik GO SNSD Banjaluka. Igor kada ozdravi, ja mu želim da ozdravi, razgovaraćemo o budućoj saradnji. Mi se ne odričemo Igora, ali ga se očigledno odrekla Banjaluka”, smatra predsjednik SNSD.

Bijeljina se odrekla Miće Mićića, ostajući bastion SDS-a.

“Želim da kažem da je ovo pobjeda naroda Bijeljine, a ne moja”, kategoričan je Ljubiša Petrović, SDS.

SNSD je osvojio vlast u Trebinju, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, prvi put u Prijedoru.

“Prijedor više neće biti grad započetih, a nezavršenih projekata. Prijedor će bit grad odmah iza Banjaluke. Ja ću od večeras biti gradonačelnik svih građana”, tvrdi Dalibor Pavlović, SNSD.

Uprkos svim resursima Teslić je ostao bastion SDS-a.

“Svi ovi dobri ljudi su mi dali podršku da ja kao kandidat SDS, po treći put, vodim opštinu”, kaže Milan Miličević, SDS.

U Gacku se prvi put nakon 1992.godine mijenja vlast koju je imao SDS-ov Milan Radmilović. Izlaznost od 75% je nakon skoro 30 godina donijela vlast SNSD-u toj opštini. Lista Nebojše Vukanovića druga je po snazi u Trebinju.

Pobjednicima izbora smatra se i Ujedinjena Srpska, koja je osvojila dva načelnička mjesta. Potpuni gubitnik je NDP Dragana Čavića, nekada druga stranka u Banjaluci, ostala je ispod cenzusa.

Građani komentarišu rezultate:

“Promjene su uvijek dobrodošle”.

“(Jeste li očekivali da Stanivuković pobijedi?) Da budem iskrena, nisam”.

“Igora Radojičića su smijenile partije, a Draška Stanivukovića je izabrao narod, znači građani”.

Pokret Pravde i Poligraf u Banjaluci nisu prešli cenzus, no lista Banjaluka zove jeste.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad