Delić: Promjene bi se mogle desiti, čekamo rezultate mobilnih timova i pošte

Vijesti 17. nov 202011:04 > 11:06
N1

Razlika u glasovima između kandidata za načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića i Adnana Delića, smanjila se na nešto više od 200 glasova. Nestranački kandidat "Četvorke" Adnan Delić rekao je za N1 kako čekaju konačne rezultate te da će, ukoliko ne pobijedi, biti prvi koji će čestitati Efendiću.

Izrazio je nezadovoljstvo zbog kašnjenja Centralne izborne komisije u objavi potpunih podataka, te da je to ono što ih brine.

“Mi smo prvi koji smo spremni čestitati tu pobjedu ili da je slavimo. Jučer su građani i simpatizeri Četvorke izrazili nezadovoljstvo. Bio sam prvi koji sam došao ovdje i zamolio ih da se raziđu, želimo priznati zvanične rezultate zvaničnih institucija naše domovine i da krenemo dalje”, rekao je Delić.

Istakao je kako se još vodi neizvjesna utrka jer nisu prebrojani glasovi mobilnih i Covid timova, te glasovi koji će pristići putem pošte.

“Pored toga, na zvaničnoj stranici CIK-a nisu prebrojana određena biračka mjesta. Promjene bi se mogle desiti, ali ne možemo izaći u javnost sa nepotpunim podacima da ne zbunjujemo građane. Ukoliko pobijedi protukandidat, bit ćemo prvi koji ćemo čestitati pobjedu i staviti mu se na raspolaganje da radimo sve ono što je dobro za naše građane”, rekao je Delić.

Govoreći o zloupotrebama, rekao je kako on kao nestranački kandidat nema te podatke, ali da vjerovatno imaju stranke Četvorke.

“Sinoć su do mene došle informacije da su udaljeni određeni psomatrači iz Općinske komisije Novi Grad i da su prekinuli brojanje. Zbog toga su se ljudi okupili. Nakon što smo uspjeli naše posmatrače vratiti u Općinu, svi su razišli. Želim da vjerujem u ljude i institucije naše domovine. Iskreno, uradili smo sve što je bilo do nas, imali smo nevjerovatnu podršku i sinergiju stranaka četvorke, radili smo srcem, nismo se bavili drugim ljudima. Imali smo afirmativnu kampanju, građani su to prepoznali. Mislim da ćemo do kraja brojanja izaći na 20.000 glasova i bit ću kandidat Četvorke koji je osvojio najviše glasova“, rekao je Delić.

Poručio je kako će, bez obzira na rezultate, nastaviti raditi u korist građana BiH. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad