Slavo Kukić, Ljubiša Ćosić i Saša Magazinović u Danu uživo

Vijesti 17. nov 202013:12 > 13:14
N1

U Danu uživo gledajte:

I u današnjem Danu uživo komentarišemo rezultate lokalnih izbora. Ko je pobjednik, a ko gubitnik? Da li se rezultati lokalnih izbora mogu preliti i na opšte izbore za dvije godine. Sa nama je Slavo Kukić, sveučilični profesor koji će komentarisati rezutate izbora.

Istočno Sarajevo je nakon skoro 25 godina dobilo gradonačelnika koji ne dolazi iz SDS-a ili PDP-a. SNSD je osvojio svoj prvi mandat na mjestu čelnika grada, Ljubiša Ćosić je novi gradonačelnik ovog grada i aktuelni načelnik Iastočnog Novog Sarajeva. Kako je došao do pobjede, šta planira da uradi u svom gradu i kako komentariše izjave predsjednika svoje stranke Milorada Dodika, saznajte u Danu uživo.

SDP BiH je na lokalnim izborima izašao u koaliciji sa Narodom i pravdom, NBL-om i Našom strankom. Zadržali su gradonačelnike u Tuzli i dobili gradonačelnika u Goraždu. Ipak, poređenja radi, SDP u odnosu na prošle lokalne izbore, samostalno bilježi pad u rezultatima. Kako u SDP-u BiH gledaju na posljednje izbore, kako će izgledati nova vlast u Sarajevu, govori Saša Magazinović iz ove stranke koji će komentarisati i svoju inicijativu da se prekinuti odnosi sa Hrvatskom dok se ne rješi pitanje odlaganja nuklearnog otpada na granici sa BiH.

Za kraj, razgovaramo sa Lukom Nižetićem, pjevačem iz Splita koji je predstavio spot za svoju pjesmu “Ka more je život”. Sa njim razgovaramo o novim projektima i kako se muzičari snalaze u vremenu pandemija koronavirusa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad