Bećirović o saradnji SDP-a i Naše stranke: Ravnopravno da, nekorektno ne!

Vijesti 18. nov 202010:25 > 10:34
N1

Potpredsjednik SDP-a BiH i delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Bećirović dao je zanimljiv komentar u vezi saradnje SDP-a i Naše stranke u Tuzli i Sarajevu.

“Neravnopravno i nekorektno je da NS ruši kandidate SDP-a za gradonačelnike u najjačim uporištima SDP-a (Tuzla i Gračanica), a da SDP podržava kandidata NS-a u Centru (Sarajevo)! Ravnopravna i korektna saradnja DA! Neravnopravna i nekorektna NE! Sad kad su izbori završeni neko to mora reći jasno i glasno!”, naveo je Bećirović.

Podsjetimo, SDP-ov kandidat i aktuelni načelnik Tuzle Jasmin Imamović ostat će na ovoj poziciji i u naredne četiri godine ankon što je na lokalnim izborima dobio više od 20.000 glasova.

Interesantno, konkurencija mu je bila kandidatkinja Naše stranke Mirjana Marinković – Lepić koja je dobila preko 2.600 glasova. 

https://www.instagram.com/p/CHsMEqZBPBc/

Na ovaj komentar Bećirovića odgovorio je i član Predsjedništva SDP-a i nekadašnji generalni sekretar stranke Irfan Čengić.

“SDP je jedina stranka koja može u BiH biti lider promjena, ljudi i mediji su previše fokusirani na Sarajevo”, naveo je Čengić.

Dok su u Tuzli imali različite kandidate, SDP i Naša stranka koje su članice četvorke, podržale su zajedničke kandidate. U ovom slučaju SDP je podržao kandidata Naše stranke Srđana Mandića za načelnika Općine Centar koji je ubjedljivo pobijedio.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad