Milorad Dodik demantuje sam sebe

Vijesti 18. nov 202018:09 > 19:13
N1

Ponovo buran dan na političkoj sceni u Republici Srpskoj. Nastavljena je smjena SPS kadra, u Doboju lokalna opozicija traži ponavljanje izbora, a u Banjaluci Milorad Dodik demantuje sam sebe.

Dva mjeseca je Andrea Dorić iz Socijalističke partije Srpske obavljala funkciju v. d. direktora Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, danas je smjenjena. Smjene SPS-ovaca su uslijedile nakon optužbi da su izdali vidovdansku koaliciju. Nisu zaustavljene nakon pravdanja i pokušaja pomirenja.

“Znam sigurno da je SPS prema SNSD najlojalniji koalicioni partner”, tvrdi Goran Selak, predsjednik SPS.

U Doboju predstavnici nekoliko stranaka traže ponavljanje izbora od CIK, optužujući SNSD za nepravilnosti. Gradska izborna komisija zaprimila je više od 250 prijava.

“Kakvo je ovo društvo ovako nakaradno, cirkus, ako imate ljude koji dođu ujutro u tri sata, zauzmu busiju i ne daju drugima da uđu”, pita Saša Lazić, Pokret “Banjaluka zove”.

“Uputili smo izjave naših posmatrača o tome da im je zabranjeno da prisustvuju biračkim mjestima, dokumentovali smo to i tražili da se izbori u Doboju ponove”, dodaje Davor Šešić, SDS.

Različite političke opcije gradonačelnika i skupštinske većine mogle bi dovesti do pogoršanja stvarne situacije u Banjaluci, Prijedoru i Bijeljini. Prve prijetnje stigle su novom gradonačelniku Banjaluke, ali građanima.

“Prekinućemo sve investicije sa republičkog nivoa”, jasan je Milorad Dodik, predsjednik SNSD.

Dva dana poslije Dodik je posjetio banjalučki Dom zdravlja, te najavio kupovinu digitalnog rentgena, pokretnog mamografa i sanitetskog vozila, ukupne vriijednosti više od milion maraka, a i sredstva za nabavku COVID opreme.

“Sutra ćemo ovdje iz Vlade prebaciti 150.000 KM za stvari koje su potrebne, a SNSD 15 dana nije vodio kampanju i ima određene uštede, tako da ćemo sutra, najkasnije prekosutra, prebaciti 50.000 maraka”, navodi Dodik.

Prijetnje Dodika Banjalučanima mnogu ocjenjuju kao brzopletu izjavu za koju je nerealno da zaživi u stvarnosti.

“Vidimo da lider SNSD već drugi dana pokušava da izvadi fleke zbog brzoplete izjave i prijetnje Banjalučanima, da li će mu to uspjeti pokazaće se za dvije godine. A, sasvim sigurno je da će to druga strana da koristi i podsjeća Banjalučane”, smatra Darko Momić, novinar.

Na suprotnoj strani osim uspjeha Stanivukovića, razlog za slavlje donijela je i Jelena Trivić koja je u Banjaluci osvojila najveći broj glasova za sebe i stranku, skoro 12.000.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad