Fuad Kasumović, Ljubiša Petrović, Senaid Memić i Edin Zubčević u Danu uživo

Vijesti 19. nov 202014:03 > 14:04
N1

U „Danu uživo“ i danas pratimo epidemiološku situaciju, kako kod nas i u regionu, tako i u ostatku svijeta.

Tu su i brojne druge teme i sagovornici:

U toku je potraga za počiniocima ubistva u naselju Otes na ilidži, ali i protesti stanovnika ovog dijela Sarajeva. O tome razgovaramo sa još uvijek aktuelnim načelnikom ove opštine Senaidom Memićem, ali govorimo i o razlozima debakla SDA u Sarajevu, njegovom nasljedniku na čelu lokalne administracije, te zašto još uvijek nije preuzeo funkciju ambasaora BiH u Maleziji.

O pobjedi na izborima, najavi kako će pomesti SDA, izazovima koji ga očekuju u narednih četiri godine, problemima sa „Čelikom“, „Zenicatransom“, Domovima zdravlja – za „Dan uživo“ govori stari / novi gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Jedno od najvećih izenanđenja na posljednjim lokalnim izborima u BiH jeste novi gradonačelnik Bijeljine – Ljubiša Petrović. Govorimo o tome kako je uspio zadobiti povjerenje glasača, čime ga planira opravdati, plaši li se opstrukcija od strane Milorada Dodika i SNSD-a, te kako gleda na činjenicu da je Bijeljina jedno od najvećih žarišta koronavirusa u RS.

Edin Zubčević, odgovorni urednik portala „Nomad“ komentariše najnovija dešavanja u BiH, izborne rezultate, ali i najavljuje 24. Jazz Fest Sarajevo u online izdanju, koji startuje upravo večeras.

Tu su i sportske aktuelnosti, biznis vijesti, servisne informacije.

Sa vama od 16h Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad