Dodik: Nisam kriv za Banjaluku

Vijesti 19. nov 202021:34 > 21:41
Milorad Dodik za N1
Milorad Dodik za N1

Milorad Dodik, lider SNSD-a, rekao je večeras za N1 da sebe ne smatra krivim za izborni poraz u Banjaluci.

VEZANE VIJESTI

Naglasio je da zbog tog rezultata nije očajan.

‘Izgubili smo mjesto na nivou gradonačelnika, bilo mi je teško, ali nisam očajan. Imamo mi računice i tačno vidimo kako je na kom glasačkom mjestu sabir glasova bio. Činjenica je da gospodin Radojčić bio dobar gradonačelnik, teško sam to prihvatio i doživio, ali prihvatam činjenicu. 2022. godine ćemo ostvariti još bolji rezultat. Kao partija, na prošlim izborima 2016. imali smo 380 odbornika, a sad smo dobili 446”, rekao je gost N1.

Ko je kriv za ”gubitak Banjaluke”.

”Moje krivice nema, uložio sam svu energiju i svoje znanje od grada koje je bio na nivou neke proširene palanke, sad je to jedan ozbiljan grad. Grad koji je obnovio sve elemente svog društvenog života, povećao broj zaposlenih. Sve to prepisujem svojoj ekipi. Kao stranka smo dobili najveći broj. Igor je radio odličan posao. Imali smo određene organizacione zastoje, neki naši su radili duplo i s njima ćemo raščistiti. Ne dozvoljavamo takvu vrstu ponašanja”, ocijenio je Dodik.

Priznao je da nekad u svojim izjavama umije i pretjerati.

”Bilo je svakakvih izjava, ali što se itče izbora, teško nam je to palo, ali nismo očajni. Imamo pobjedu koja je strašna, u uslovima pandemije kada smo donosili teške mjere. 15 dana nismo vodili kampanju, pokušali smo da to radimo u direktnom kontaktu. Ne krivim nikoga posebno od vodećih ljudi. Hoće li biti smjena? Naravno. preko 30 kandidata na izborima su iumai mlađih od 40 godina. Mislim da dolazi generacija ljudi koja treba da preuzme odgovornost i u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini”, ispričao je on.

Dodao je da ga Draško Stanovuković, novi gradonačelnik Banjaluke – ne zanima.

‘On me ne zanima. Što da se ne smijem? Odlično, jesam li osporio njegov legitimitet. Imam pravo da se smijem i meni je to smješno. Mislim sve što sam rekao o njemu. Sve što sam rekao stojim iza toga. Ja sam isto čovjek, imam svoje pravo na emociju. Nisam baš sretan s nekim svojim izjavama. Nemam nikakav spor s tim, ko je pobijedio ima legitmitet. I nisam dozvolio da SNSD podnese ijedan prigovor u Banjaluci. Izvolite gospodine, radite. Mi nećemo podržati njegovu politiku kao što ni on nije podržao našu. Da mene nije bilo, Banjaluka ne bi imala grijanje”, rekao je Dodik za N1..

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad