Krešimir Zubak, Razija Mujanović i Lana Prlić u Novom danu

Vijesti 20. nov 202016:04 > 16:08
N1

Probudite se i ove subote uz Novi dan N1 televizije.

Sutra se obilježava 25 godina od kada je potpisan Dejtonski mirovni sporazum. Za Novi dan govori Krešimir Zubak – prvi predsjednik Federacije BiH i član prvog poslijeratnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nakon 12 godina čekanja Mostar je u znaku kampanje za lokalne izbore zakazane za 20.11. Pravo glasa ima više od 100.000 građanki i građana. Na koji način se priprema BH Blok za ove izbore saznajemo od Lane Prlić – šefice Izbornog štaba u Mostaru (SDP).

Potpredsjednik Evropske Komsije i šef diplomatije Evropske unije Josep Borrell stigao je u Sarajevo. Njegovu posjetu za N1 komentariše Denis Čarkadžić – magistar EU integracija; Istraživač Istinomjera.

Posljedice pandemije korona virusa kroz nedostatak zdravstvenih radika već se osjete i to na jednoj od najosjetljivijih kategorija stanovništva – starim ljudima kojima je potrebna tuđa njega i pomoć. Situacija je ozbiljna i u Gerontološkom centru u Sarajevu. Direktorica ove ustanove, Melisa Alibašić-Hadžić, naša je gošća.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH nastoji se kvalifikovati na Evropsko prvenstvo 2021. godine, prvi put nakon više od 20 godina. Za N1 govori Razija Mujanović – tim menadžerka ženske košarkaške reprezentacije.

Bosna i Hercegovina je prvi put domaćin Evropske sedmice robotike koja se deseti put održava od 23 do 29. novembra. Kako biti dio Evropske sedmice robotike u BiH? Koje su to brojne radionice i predavanja koje će biti organizovane? Više detalja saznajte u Novom danu, sa nama Maja Hadžiselimović – Nacionalna koordinatorica za Evropsku sedmicu robotike za BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad