Brčko: Naredba o obustavi rada škola, kladionica, kafića, javnog prevoza

Vijesti 20. nov 202016:13 > 16:16
Dron.ba za N1

Na području Brčko distrikta se od nedjelje, 22. novembra, u 22.00 časa uvodi policijski čas, a na snagu stupa i naredba Kriznog štaba o obustavi rada škola, kladionica, ugostiteljskih objekata i javnog prevoza, rekao je šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi distrikta Akif Pezerović.

Pezerović je na konferenciji za medije rekao da će policijski čas trajati do 5.00 časova ujutro, te da se naredba o obustavi rada odnosi i na teretane i fitnes-centre.

On je istakao da će biti zatvorene i područne ambulante, te da se uvodi poseban režim rada u Javnoj zdrvastvenoj ustanovi “Zdravstveni centar Brčko”.

Zabranjuju su svi oblici javnog okupljanja, uključujući i veća okupljanja u privatnim objektima. Rad u javnim ustanovama će biti organizovan tako da se izbjegne prisustvo većeg broja lica na radom mjestu. Ograničava se prisustvo na saharana i dženazama do 30 lica”, pojasnio je Pezerović.

On je dodao da je vjerskim predstavnicima preoporučeno da vjerske obrede održavaju kao što je to bilo u martu i aprilu.

Direktor Direkcije za finansije se zadužuje da napravi plan obeštećenja lica koja po ovoj naredbi neće moći da rade”, naveo je Pezerović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li je tačna informacija da nema dovoljno testova, on je rekao da to nije tačno, te da testova ima i da se nabavljaju sukcesivno.

Direktor Bolnice u Brčkom Dušan Stokić rekao je da je epidemiološka situacija u distriktu zabrinjavajuća, te da su bolnički kapaciteti popunjeni.

“Angažovali smo sve što smo imali od ljudskih resursa, ali sistem je na ivici pucanja. Više od polovine bolničkih kapaciteta smo pretvorili u kovid odjeljenje”, poručio je Stokić i pozvao građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite.

Stokić očekuje da se uz pridržavanje svih mjera i naredbi Kriznog štaba epidemiološka situacija u distriktu poboljša u narednih 20 do 30 dana.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad