Snijeg u dijelovima BiH

Vijesti 21. nov 202008:27 > 08:30
Screenshot

Jutros je u centralnim i istočnim područjima Bosne bilo pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i slabim snijegom. U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine bilo je umjereno od pretežno oblačno bez padavina.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -10, Ivan-sedlo -2, Sanski Most 0, Bihać, Livno, Sarajevo 1, Bugojno, Gradačac, Grude, Tuzla 2, Zenica 3, Široki Brijeg 7, Mostar 8 i Neum 10°C.

 Danas se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje slab snijeg i susnježica uglavnom prije podne. U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme i bez padavina. Do kraja dana, postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernog smjera. U Hercegovini slaba bura. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 10 °C.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne sa susnježicom ili slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -1, a najviša dnevna oko 2 °C.

U nedjelju se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima sa mrazom. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U večernjim satima, nešto više oblaka na sjeveru zemlje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 °C.

U ponedjeljak u sjevernim područjima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 °C.

U utorak se prognozira malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme.Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 °C.

Početkom sljedeće sedmice (23.11.) prema raspoloživim sinoptičkim proračunima očekuje se stabilno, djelimično oblačno i sunčano. U jutranjim satima pored mraza u kotlinama i duž rijčenih tokova Bosne moguća je i magla ili niska oblačnost.

Minimalne temperature zraka varirat će između -4°C i 2°C u Bosni, do 5°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 2°C i 8°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 12°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad