Kapidžić: SDA se treba riješiti mnoštva starih načelnika

Vijesti 21. nov 202014:29 > 14:32
N1

Faruk Kapidžić, ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, za N1 je komentarisao rezultate lokalnih izbora, kazavši da je SDA osvojila najviše glasova u kantonu.

“Znači osvojite najviše glasova i idete u opoziciju. To je nevjerovatno dobra postavka za čišćenje stranke SDA od mnoštva starih ljudi, od mnoštva starih načelnika, ljudi koji su mislili da su Bogom dani”, kazao je.

Pojasnio je da tu prvenstveno misli na Nedžada Koldžu, Nedžada Ajnadžića i Senaida Memića.

“Ja da sam u stranci ja bih se zahvalio i gospodinu Berilu, zahvalio bih se gospodinu Efendiću i krenuo bih u daljnji tok iz opozicije sa načelnikom Smajićem, koji bi jedini na izborima za četiri godine trebao da bude kandidat i ponudio bih osam novih kandidata načelnika za četiri godine”, istakao je.

Smatra da rezultat SDA na izborima nije loš, ali da je narod kaznio stranku tamo gdje postoje problemi.

“Građani su prepoznali u SDA da nije to tako katastrofalno sve, a tačno su kaznili na onim mjestima gdje je stranka imala problem. Sad je taj problem riješen. Ne morate vi otpuštati načelnike i stavljati novog, vi to imate već. Kako je Konaković skupio ljevicu u jednu hrpu je omogućio SDA dobar period, ako bude stranka radila kako treba i ako bude promijenila kurs, da ne nastupa sa prosjekom godina od 60-65, nego od 40-45”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad