Lagumdžija o kandidaturi Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva

Vijesti 22. nov 202011:37 > 11:43
N1

Nekadašnji lider SDP-a Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija komentarisao je na Twitteru kandidaturu Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva kojeg je na ovu poziciju predložio upravo SDP.

“Nakon prvog javnog nastupa i prihvatanja kandidature drago mi je da vidim da je moj drug Bogi dobro i pun pozitivne energije, a posebno mi je zadovoljstvo da će upravo on biti novi gradonačelnik Sarajeva. Sretno!”, napisao je Lagumdžija.

Prema dogovoru sarajevskih stranaka koje činu Četvorku, dogovoreno je da SDP BiH predloži kandidata za gradonačelnika Grada Sarajeva.

VEZANE VIJESTI

“Na prijedlog Socijaldemokratske partije BiH, Bogić Bogićević prihvatio je kandidaturu za gradonačelnika Grada Sarajeva. Čovjek, državnik, socijaldemokrata koji je u prvi plan stavljao dobrobit svih ljudi tokom cijele političke karijere, dugogodišnji član i funkcioner SDP-a, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv Socijaldemokratske partije da upravo on bude kandidat za prvog čovjeka glavnog grada Bosne i Hercegovine. O odluci Bogićevića da prihvati kandidaturu smo obavijestili i naše partnere. Konačnu odluku o izboru gradonačelnika donijet će novo Gradsko vijeće Grada Sarajeva”, naveli su iz SDP-a.

Bogićević je bio je član Predsjedništva SFRJ od 1989. do 1991. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad